0320 286724 info@JA-Groep.nl

Werknemers zijn steeds vaker in privésituaties met hun werk bezig. Zo bekijkt meer dan de helft van de werknemers zijn werkmail op zijn vrije dag. Dit maakt dat de balans tussen werk en privé voor sommigen werknemers moeilijk te bewaren is.

In het weekend, op een vrije dag of ’s avonds na het eten: werknemers zijn steeds meer buiten werktijd bezig met hun zakelijke e-mail. Dat blijkt uit het derde jaarlijkse onderzoek van GFI Software, een ontwikkelaar van IT-oplossingen. Op vrije dagen checkt 58% van de werknemers minimaal één keer zijn zakelijke e-mail. 74% checkt zijn werkmail regelmatig in het weekend en 54% kan zelfs op vakantie niet wegblijven bij zijn zakelijke inbox.

Balans werk en privé moeilijk te bewaren

Werknemers die vaak buiten werktijd hun werkmail lezen, hebben mogelijk moeite met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé. Het is daarom belangrijk dat er in uw organisatie duidelijke richtlijnen zijn voor het lezen van en reageren op zakelijke mails en dat werknemers weten wanneer ze wel en niet bereikbaar moeten zijn.

4% checkt mail tijdens bevalling

De onderzoeksresultaten bevatten naast een serieuze waarschuwing ook nog wat opmerkelijke cijfers over het checken van werkmail:

  • Bijna 8% van de werknemers heeft wel eens mail gecheckt tijdens een activiteit van een kind op school.
  • 6% van de werknemers checkt zijn werkmail tijdens een huwelijk.
  • 4% van de werknemers heeft zijn mail gelezen terwijl zijn vrouw aan het bevallen was.
  • 3% van de werknemers leest tijdens een begrafenis zijn zakelijke e-mails.
  • Bijna 13% van de werknemers heeft thuis wel eens ruzie om het checken van werkmail buiten werktijd.